Printen: Roll-to-Roll

Het printen van Roll-to-Roll gebeurt op 2 printers die samen een volume van 1500m2 per dag hebben. De printbreedte is 3,2m en kan opgesplitst worden in meerdere smalle rollen voor simultaan printen.

Het hoge volume van Roll-to-Roll is een perfecte basis om billboards en affiche-campagnes te produceren aan scherpe prijzen met respect voor de vaak korte levertermijnen die eigen zijn aan promotionele toepassingen.

Ondanks het hoge volume dat wij in Roll-to-Roll kunnen printen is de kwaliteit van het opgeleverde product onberispelijk. De druppelgrootte waarmee geprint wordt is tussen de 12 en 7 picoliter wat resulteert in een bijna fotografische afdruk. Dit maakt ons geprint resultaat perfect geschikt voor zowel outdoor als indoor applicaties zoals wall-covering waar de zichtafstand tot het eindresultaat zeer kort is en er dus geen print-artefacten zichtbaar mogen zijn.

Doordat alle rollen volledig opgespannen worden door een serie van walsen is de registratie bij dubbelzijdig printen nagenoeg perfect. Het pinten van rolmateriaal voor uitgelichte toepassingen zoals abribus-posters en lichtbakdoeken wordt met 200% inktdensiteit geprint in perfecte registratie om ook tijdens de uitlichting mooi gesatureerde kleuren te kunnen garanderen.

Het printen van witte inkt maakt het tevens mogelijk om transparant materiaal te beprinten zonder verlies van kleurintensiteit. Een veelgebruikte toepassing hiervan zijn raamstickers die aan de binnenkant gekleefd moeten worden, maar toch leesbaar moeten zijn langs de andere zijde.

Heeft u al een project in gedachte of wenst u graag wat extra informatie over onze diensten?

Contacteer ons