Aanleverspecificaties

Document Soort:

PDF X-1A 2001 compatibiliteit met acrobat 1.3
(andere extensies zoals: JPEG, TIFF, .. worden eveneens aanvaard indien het niet anders kan, maar dan is de klant volledig verantwoordelijk voor eventuele fouten/extra kosten die hieruit kunnen voorvloeien).


Document modus:

CMYK met het profiel ISO Coated V2 (ECI) of RGB met het profiel Adobe RGB 98


Steunkleuren:

Indien het document steunkleuren bevat gelieve er zich van te vergewissen dat de gebruikte stalen ook daadwerkelijk
in het CMYK druk-proces te benaderen zijn (mettalic goud en fluo geel worden bijgevolg als beige en normaal geel afgedrukt.
Deze automatische conversie is de verantwoordelijkheid van de klant)
Wij gebruiken colormapping om de meest courante steunkleuren zoals Pantone® solid coated en Pantone® solid uncoated
zo correct mogelijk weer te geven voor zover deze in het cmyk spectrum vallen.
RAL kleuren zijn verf-benamingen welke geen verband houden met het cmyk druk-proces waardoor duidelijke afwijkingen
kunnen ontstaan.


Teksten:

De gebruikte teksten in elk document dienen omgezet te worden in contouren/letteromtrekken. Subsets insluiten kan, maar
indien zich hiermee problemen voordoen zoals het afdrukken van vervangende fonts is het de volledige
verantwoordelijkheid van de klant. De kleinste tekstgrootte die leesbaar is meet 6 punten.


Resolutie:

Kleiner dan B1 formaat dient in 300dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud
Vanaf B1 formaat tot 2A0 formaat dient in 150dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud
Groter dan 2A0 formaat dient in 100dpi aangeleverd te worden met uitzondering van vectoriële inhoud.
Alle resolutie-aanbevelingen zijn gebaseerd op een bestand op ware grootte.
Indien de klant hiervan afwijkt zijn alle hieruitvolgende fouten en/of kwaliteitsproblemen de volledigeverantwoordelijkheid van de klant.

 

De klant wordt er tevens van verwittigd wanneer een bestand een te lage dpi heeft (minder dan 72) dmv een pop up venster

controle.png


Afmeting:

Alle bestanden dienen op ware grootte te worden aangeleverd en in de correcte verhouding. Indien de afbeelding groter dan 5 meter aan de lange zijde is en de klant niet over een normalized pdf kan beschikken mag het op schaal worden aangeleverd.
Men dient dan wel op te letten dat de dpi’s evenredig verhoogd worden met de verschaling van het totale bestand. Houd er rekening mee dat de afmeting van de trimbox de afmeting is waar de prijs op berekend wordt.


Aflopen en tekens:

Alle bestanden moeten voorzien zijn van 3mm bleed aan alle zijden van het beeld en crop marks die de de trimbox aanduiden en voorzien zijn van een clipping op ten minste 2,5mm van de trimbox. Dit houdt in dat de bleedbox 6mm groter is dan de trimbox (3mm aan elke zijde)


Snijden en frezen:

Schoonsnijden van bestanden gebeurt op de aangegeven trimbox. Indien geen trimbox aanwezig in de pdf, dan wordt er 3mm rondom gespiegeld en daarop uitgesneden. Bij het aanleveren van bitmaps wordt er 3mm naar binnen gesneden (uiteindelijk formaat is wel zoals aangegeven)


Om contouren aan te duiden welke gesneden/gefreesd dienen te worden is het belangrijk dat er in de PDF een vectoriële lijn zit met de corresponderende steunkleur in een aparte laag.

 

Contour cutting ->"Thru-Cut": Aanduiding waar de contourlijn van een afbeelding zich bevind (deze lijn wordt integraal gerespecteerd)

 

 

 

Speciale aandacht:

Indien de vectoriële inhoud van een bestand een pure drukkleur is wordt deze als dusdanig puur geprint zonder color-management.
Dit is belangrijk omdat als men cyaan of geel in een afbeelding wilt laten terugkomen er geen inmenging is van de andere drukkleuren.


Belangrijk om te weten is dat indien men dekkend zwart wenst de kleur als volgt moet opbouwen: C: 30% M: 30% Y: 30% K: 100%
Onze RIP-software werkt met een APPE-licentie waardoor pdf’s correct gerendered kunnen worden, dit houdt ook in dat indien de klant overdrukken gebruikt in de bestanden deze ook als dusdanig worden afgedrukt en bijgevolg zijn deze en andere effecten die in het bestand zitten de vollledige verantwoordelijkheid van de klant

 

Om te controleren of de overdruk goed zit kan u in acrobat pdf reader de voorkeuren veranderen dat overdruk altijd zichtbaar is.

instellingen pdf.png